Pitanje savetnici

Ne znam šta da upišem

Vrlo dobar sam učenik, ne idu mi baš prirodne nauke, ali predmete kao što su srpski i drugi jezici, istorija, oblasti turizma i tome slične predmete nemam veliki problem da savladam. Završavam 4 godinu ekonomske škole i ne znam sta da upišem. Molim Vas za savet.

556
pre 4 godine

Odgovor savetnice:

Dilema sa kojom se susrećeš nije retka među tvojim vršnjacima, i često se dešava da neko nije siguran čime bi tačno želeo da se bavi. Lepo je što si prepoznala šta ti ide od ruke, i koje su to oblasti koje ti nije teško da učiš. :)

Razmisli o tome kako vidiš svoj idealni radni dan. Da li se tvoj idealni posao vezuje za rad sa ljudima, ili bi se radije bavila administracijom? Da li želiš da radiš u kancelariji ili želiš neko drugačije radno okruženje? Društvene nauke, za koje si navela da te više interesuju, zaista mogu da ti omoguće širok spektar zanimanja. :)

Možda će ti biti korisno da uradiš testove na našem portalu koje ćeš pronaći ovde. Na osnovu testova osobina, veština i interesovanja, dobićeš predloge zanimanja koja su u skladu sa rezultatima tvog testa.

Ako napraviš neku listu zanimanja koja ti se učine interesantnim, možeš mi pisati ponovo pa da zajedno razmotrimo različite opcije. :)