Pitanje savetnici

Upis na FASPER

Поштована,

-Да ли ја, као страни студент могу да будем примљена на буџет и колико бодова ми је услов за то?

-Даље, знате ли неки сајт, профил удружења стуфената или некога ко већ студира логопедију? Занимају ме искуства?

-И пошто, финансијски нисам у могућности да идем у Београд на припреме из логопедије, знате ли колико ми то 'одмаже' током полагања пријемног?

1242
pre 4 godine

Odgovor savetnice:

Prethodnih godina je važilo da budući studenti iz Crne Gore, ukoliko se izjasne kao pripadnici srpske nacionalnosti, mogu polagati prijemni kao i drugi budući studenti iz Srbije i imati iste šanse za budžet. Nešto više o tome ćeš pronaći ovde. Ovo treba da važi za sve fakultete Beogradskog univerziteta, ali za svaki slučaj možeš proveriti i sa studentskom službom FASPER-a, koju možeš kontaktirati na mejl studentskasluzba@fasper.bg.ac.rs  

Što se tiče broja bodova potrebnih za upis, situacija se menja svake godine, i zavisi od broja kandidata, njihovih uspeha na prijemnom i bodova iz srednje škole. U nastavku su linkovi gde ćeš videti preliminarne rang liste od prošle godine za smerove koji te interesuju, gde možeš da vidiš koliko je studentima bilo potrebno bodova za budžet. 
Defektologija  http://www.fasper.bg.ac.rs/downloads/upis/2019/20190627_1-PreliminarnaRangLista-Defektologija.pdf 
Logopedija  http://www.fasper.bg.ac.rs/downloads/upis/2019/20190704_3-KRL-Logopedija.pdf 

Pronašla sam ovu studentsku grupu   , gde se možeš učlaniti i zamoliti ih da podele svoja iskustva, ili kontaktirati nekog njihovog člana direktno da dobiješ iskustva iz prve ruke. Možeš pretražiti po različitim forumima kakva su iskustva bivših i sadašnjih studenata sa ovim smerom. Samo imaj u vidu da su sva iskustva subjektivna, i da nečije iskustvo ne bi trebalo da ti bude odlučujući faktor pri izboru fakulteta ili smera :)

Što se tiče priprema za prijemni na samom fakultetu, one svakako nisu garancija da će neko upisati ovaj fakultet. :). Naravno da pomažu, ali to ne znači da ne možeš sama da se dobro spremiš. Ako pronađeš nekog od sadašnjih studenata na društvenim mrežama, možeg ga/je pitati na šta posebno treba da obratiš pažnju kada počneš da učiš, i slično.