Pitanje savetnici

Da li je vojna gimnazija prava stvar za mlade?

Zanima me kako da overim svedočanstva za konkurisanje? Da li je vojna gimnazija prava stvar za mlade?

736
pre 4 godine

Odgovor savetnice:

Ukoliko želiš da konkurišeš za upis u Vojnu gimnaziju, potrebno je da fotokopije svedočanstava iz škole odneseš kod javnog beležnika- notara, i tamo overiš fotokopije. Isto možeš uraditi i u opštini ili u sudu. Isti postupak važi i za konkurisanje za druge srednje škole. :)

Vojna gimnazija je specifična u odnosu na druge srednje škole i gimnazije, pre svega zbog svoje organizacije i oblasti kojom se bavi. Ukoliko neka mlada osoba poseduje osobine kao što su posvećenost, disciplinovanost i savesnost, i pritom želi da radi u oblasti odbrane, onda Vojna akademija jeste dobar izbor. :) 

Prethodnih godina, u toku trajanja konkursa za upis, organizovana su i otvorena vrata gde su budući učenici mogli da dobiju sve potrebne informacije. U kontekstu ove situacije, ne znam da li će tako nešto biti organizovano i ove godine. U svakom slučaju, možeš pronaći nekog od učenika ove gimnazije u grupama na društvenim mrežama, i zamoliti ih da podele svoja iskustva iz prve ruke. Možda će ti to pomoći da odlučiš da li je ova škola dobar izbor za tebe. :)