Pitanje savetnici

Kako postati paleontolog u našoj zemlji?

Kako postati paleontolog u našoj zemlji? Oduvek me je zanimao mezozoik, i volela bih da idem na ekspedicije i pronalazim nove vrste biljaka i životinja u raznim delovima sveta i da obogatim naša znanja... Koja zanimanja bi bila prikladna i kako da dodjem do njih?

3695
pre 4 godine

Odgovor savetnice:

Izabrala si jedno vrlo interesantno zanimanje, i drago mi je da čujem da bi neko voleo da se na taj način bavi istraživanjima. :)

Na Rudarsko- geološkom fakultetu u Beogradu postoji smer Geologija, na kojem u trećoj godini imaš mogućnost da odabereš modul Paleontologija. Sve informacije koje su ti potrebne o tom smeru ćeš pronaći ovde. Dakle, mogla bi da radiš kao geolog - paleontolog u različitim istraživačkim centrima, zavodima, laboratorijama, muzejima i slično. 

S obzirom da si navela da bi volela da putuješ i da pronalaziš materijalne ostatke širom sveta, da li si razmišljala o zanimanju arheologa? Za razliku od paleontologije koja se bavi biljkama i životinjama iz ranijih geoloških doba, ovde bi se bavila materijalnim ostacima iz prošlosti koja takođe predstavljaju vrlo značajna otkrića. Smer Arheologija postoji na Filozofskom fakultetu u Beogradu.