Pitanje savetnici

Želeo bih da upišem sportski menadžment

Želio bih da upišem sportski menadžment. Zanima me koliko bi to bio perspektivan posao, uprkos tome što sam dugogodišnji sportista i aktivno ga pratim što me i dovelo do te želje. Takođe, interesuje me i da li mi možete reći nešto više o Fakultetu za sport u Beogradu, da li biste mi preporučili da ga upišem?

1286
pre 3 godine

Odgovor savetnice:

Prema informacijama koje sam pronašla, oni koji se bave ovim zanimanjem često iza sebe istoiju bavljenja sportom. Naravno, na to će uticati i potražnja za ovim zanimanjem u mestu u kojem živiš, ali i tvoje lično iskustvo koje ćeš steći kroz praksu. :). Više o samom zanimanju možeš pročitati ovde

Nažalost, nemamo iskustvo iz prve ruke što se tiče studija na fakultetu koji tebe interesuje, ali uvek možeš na društvenim mrežama da potražiš nekoga ko studira na Fakultetu za sport, ili čak studentske grupe sa ovog fakulteta. Stariji studenti su često voljni da podele svoja iskustva sa studija i da posavetuju mlađe ili buduće kolege. 

Što se tiče samih studija sportskog menadžementa, ovaj smer postoji na nekoliko privatnih fakulteta:
Fakultet za sport, Univerzitet Union - Nikola Tesla

Fakultet za menadžment u sportu, Univerzitet ALFA BK
Visoka sportska i zdravstvena škola, smer sportski menadžer - strukovne studije 

Možeš uporediti studijske programe, cene studija kao i druge uslove studiranja, i proceniti šta je za tebe najbolja opcija. :)

Ukoliko se odlučiš za studije na državnom fakultetu, u Beogradu postoji Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja, na kojem postoje drugi smerovi koji bi ti možda bili interesantni, s obzirom da si dugogodišnji sportista. :)