Pitanje savetnici

Prijemni ispit na FASPER-u

Ja sam IV razred smera tehničar za farmaceutsku industrijsku tehnologiju, da li bih mogla posle zavrsenog ovog smera da upisem fakultet za specijalnu edukaciju i rehabilitaciju? Po kom udžbeniku treba da spremam biologiju, psihologiju i sociologiju za prijemni ispit na ovom fakultetu?

Hvala unapred.

1867
pre 4 godine

Odgovor savetnice:

Prema informacijama koje sam pronašla, za upis na ovaj fakultet potrebno je da imaš završeno četvorogodišnju srednju školu, nije važno kog usmerenja, tako da imaš pravo da konkurišeš za polaganje prijemnog ispita. :)

Što se tiče literature, uspela sam da pronađem podatke za polaganje prijemnog ispita za 2018. godinu, tako da bi bilo dobro da kontaktiraš studentsku službu i proveriš da li je ove godine došlo do promene literature. 
Biologija - BIOLOGIJA za 1. razred gimnazije i poljoprivredne škole (Autori: Cvijan, M; Šerban, N; Jančić, R), BIOLOGIJA za 3. razred gimnazije prirodno-matematičkog smera (Autori: Đorđević, J; Cvijić, G; Nedeljković, N; Konjević, R), BIOLOGIJA za 4. razred gimnazije prirodno-matematičkog smera (Autori: Jovanović, S; Matić; G; Cvetković, D; Korać, A; Lakušić, D)
Psihologija - PSIHOLOGIJA za 2. razred gimnazije, Autor: Trebješanin, Ž

Sociologija - SOCIOLOGIJA  za 3. razred srednjih stručnih škola i 4. razred gimnazije, Grupa autora

Na sajtu Fakulteta za specijalnu edukaciju i rehabilitaciju možeš da poručiš i zvaničan Informator koji sadrži sve potrebne informacije za polaganje prijemnog ispita.