Pitanje savetnici

Da li ću moći da upišem master studije na FDU?

Učenica sam 4. godine gimnazije i dugo sam se dvoumila koji fakultet da upišem. Volela bih da se bavim kulturom, to me oduvek zanima. Želela bih da upišem na FTN-u u Novom Sadu smer Inženjerski menadžmemt ida posle toga upišem master na Fakultetu dramskih umetnosti, smer Menađment kulture i medija. Da li je to moguće? Unapred hvala na odgovoru!

825
pre 3 godine

Odgovor savetnice:

Lepo je što već sada razmišljaš o master studijama. :)

U ovom trenutku, moguće je da upišeš master studije na Fakultetu dramskih umetnosti, smer Menadžment kulture i medija, ukoliko ostvariš 240espb bodova na osnovnim studijama. Nisam pronašla podatak da je uslov za upis potrebno da su završene osnovne studije na nekom od srodnih fakulteta ili iz iste oblasti. Naravno, kada dođe trenutak za upis na master studije, bilo bi dobro da proveriš da li će i tada važiti isti ovi uslovi. :)

Navela si da te zanima kultura i da si oduvek želela da se baviš time. Da li si razmišljala o opciji da upišeš i osnovne studije u ovoj oblasti, ili planiraš da na neki način povežeš inžinjerstvo i kulturu? Univerzitet u Novom Sadu, tačnije njegovi fakulteti imaju više smerova koji bi ti možda bili interesantni. :)