Pitanje savetnici

Koji fakultet mi omogućava bolje uslove studiranja?

Pozdrav!!! Odlučio sam da upisem Matematički fakultet u Beogradu (smer informatika) ili FON(ISIT) da li neki od ova dva fakulteta pruža veće mogućnosti za master u inostranstvu uz visok prosek, stručne prakse, volontiranje, seminare...?

2. Na sajtu Matematičkog fakulteta piše da sa završenim smerom informatike ne možeš biti profesor/nastavnik informatike u školi. Što mi nije logično pa ne znam da li je u pitanju greška ili?( Da li je uz odgovarajući master moguće postati nastavnik posle smera informatike?)

3. Po internetu vidim da se mnogi žale da zgrada Matematičkog fakulteta u lošem stanju (prokišnjava, ne otvaraju prozore, nemaju dovoljno stolova i stolica) i nije opremljena (stari računari koji loše rade) vi verovatno ne znate o ovome, ali gde bih mogao ove informacije da proverim s obzirom da ne poznajem nikog na MATF-u?

Hvala unapred!

660
pre 3 godine

Odgovor savetnice:

Matematički fakultet i Fakultet organizacionih nauka realizuju programe razmene studenata kroz program Erasmus +, tako da postoji opcija da završiš jedan semestar na nekom od srodnih fakulteta u inostranstvu čak i za vreme osnovnih studija. Isto važi i za master studije, a s obzirom da si se odlučio za vrlo prepoznatljivu oblast, verujem da ćeš imati jednako dobre šanse za upis master studija, nezavisno od toga za koji se od ova dva fakulteta odlučiš. :)

Prema našem aktuelnom zakonodavstvu, da bi neko radio kao nastavnik u školi, potrebno je da ima završene i master studije, i to važi za sve oblasti, pa tako i za informatiku. :). Što znači, da ukoliko želiš da radiš kao nastavnik u školi, potrebno je da nakon osnovnih studija završiš i master studije na kojima ćeš dodatno unaprediti svoja znanja. 

Što se tiče tvog trećeg pitanja, uvek možeš potražiti nekog od studenata Matematičkog fakulteta na društvenim mrežama, ili čak pronaći studentske grupe. Stariji studenti su često vrlo raspoloženi da podele iskustva sa studija mlađim kolegama i da im daju sve potrebne informacije. :)