Pitanje savetnici

Da li mislite da se vise isplati završiti Komuniciranje i odnosi s javnošću ili Inženjerski menadžment?

Potovana, zanima me da li mislite da se vise isplati završiti Komuniciranje i odnosi s javnošću ili Inženjerski menadžment? Hvala

891
pre 3 godine

Odgovor savetnice:

Odabrala si dve vrlo različite oblasti za studije. :). Nisi navela konkretno o kojim se fakultetima radi, ali ako si mislila na Univerzitet u Nišu i fakultete u okviru njega, radi se o različitim usmerenjima. Pre svega, važno je da razmisliš o tome šta je tebi interesantnije i kojoj oblasti vidiš sebe. Da li su to zanimanja u oblasti novinarstva, marketinga i odnosa sa javnošću, ili u oblasti menadžmenta i upravljanja? Razmisli o tome kako želiš da izgleda tvoj prosečni radni dan, u kakvom okruženju želiš da radiš, i kakve radne zadatke bi volela da rešavaš. Odgovori na ova pitanja će ti možda pomoći da doneseš odluku za koji fakultet da se odlučiš. :). Takođe, možeš pogledati u našoj bazi zanimanja koji ti se zanimanja čine interesantnim i šta su sve njihove prednosti. 

Kao što verovatno i znaš, sama diploma određenog fakulteta nije dovoljna da bi se relativno lako došlo do posla :). Poslodavci danas cene praktično iskustvo i veštine koje njihovi zaposleni mogu da primene na radnom mestu. Ovo iskustvo možeš da stekneš kroz različite stručne prakse, tako da možeš istražiti koji fakultet ima bolje opcije za stručne prakse ili čak programe razmene. Sa praktičnim iskustvom i veštinama koje si stekla i van fakulteta ćeš svakako biti u prednosti kada dođe trenutak za traženje posla. :)

Situacija na tržištu rada je vrlo dinamična, i trenutno stanje sa perspektivnošću određenih zanimanja ne garantuje da će isto tako biti i za pet ili deset godina. Ipak, možeš pogledati aktuelne oglase za poslove i proveriti koliko su u ovom trenutku tražena određena zanimanja koja te interesuju. :)