Pitanje savetnici

Koja je razlika između studija forenzike na Fakultetu Bezbednosti i KPU?

Dobar dan, odlučio sam da polažem prijemni ispit na fakultetu bezbednosti. Čuo sam da postoji mogucnost upisivanja specijalističkih studija forenzike, pa me zanima koja je razlika izmedju Kriminalističko-policijske akademije smer forenzika i specijalistickih studija na fakultetu bezbednosti. Hvala.

5225
pre 3 godine

Odgovor savetnice:

Na Fakultetu Bezbednosti postoje specijalističke strukovne studije forenzike kao interdisciplinarsni program, i prema informacijama koje sam pronašla, sadržaj ovih studija se nadovezuje na znanja stečena na ovom fakultetu, ili na Fakultetu za fizičku hemiju. Traju godinu dana, i stičeš zvanje  Specijalista strukovnih studija - Forenzika. 

Studije forenzike na Kriminalističko - policijskom univerzitetu su Master akademske studije, i takođe traju godinu dana. Nakon završetka ovih studija, dobijaš zvanje Master inženjer tehnologije

Postoji i razlika u predmetima koji se proučavaju, s obzirom da je na Kriminalističko-policijskom univerzitetu fokus nešto više stavljen na tehničko-tehnološke predmete.