Pitanje savetnici

Kako postati inspektor za krvne i seksualne delikte?

Kako postati inspektor za krvne i seksualne delikte veoma mi je bitno, da li je potrebna neka posebna srednja škola i kako se to zapravo postaje?

10033
pre 3 godine

Odgovor savetnice:

Da bi neko postao inspektor u policiji, potrebno je da se zaposli na nekoj od početnih pozicija u Ministarstvu unutrašnjih poslova, i nakon nekoliko godina iskustva i kontinuiranog usavršavanja, može da konkuriše na poziciju inspektora. 

Pored toga, važno je da inspektori imaju visoko obrazovanje. To znači da je potrebno da završiš Pravni fakultet, Fakultet bezbednosti, ili Kriminalističko-policijsku akademiju. Postoji mogućnost i da završiš osnovnu policijsku obuku, da počneš da radiš kao policijski službenik i da u toku rada završiš i studije na nekom od relevantnih fakulteta. 

Što se tiče konkretnog odeljenja koje tebe zanima, za zapošljavanje u MUP-u postoje vrlo jasne procedure. Dakle, pored obrazovanja, iskustva rada u policiji i postignutih uspeha u radu koje kandidati imaju, potrebno je i da u određenom trenutku postoji i potreba za određenom pozicijom. Možeš pogledati ovde kako izgledaju konkursi za radne pozicije, i koji su sve potrebni uslovi.