Pitanje savetnici

Želela bih da u budućnosti upišem lektrotehnicki fakultet u Beogradu

Želela bih da upišem u budućnosti Elektrotehnicki fakultet u Beogradu. Ja sam sada 8 razred, i zanima me da li bi srednja škola i smer elektrotehničar računara bila dobar izbor za takav fakultet, ili neka skola slična toj. Razmišljala sam izmedju te škole i gimnazije međutim smatram da nisam dovoljno dobar djak za gimnaziju.:)

753
pre 3 godine

Odgovor savetnice:

Lepo je što već sada razmišljaš o fakultetu koji bi volela da upišeš. :)

Elektrotehnička srednja škola bi bila dobar izbor ukoliko želiš kasnije da upišeš Elektrotehnički fakultet, jer ćeš se sa određenim predmetima koji se proučavaju na fakultetu učiti i u srednjoj školi. Takođe, još jedna prednost srednje stručne škole je što ti daje zanimanje sa kojim možeš da tražiš posao i u slučaju da iz bilo kog razloga odlučiš da ne upišeš fakultet. :). Ono što treba da imaš u vidu je da je potrebno da tokom srednje škole ostvaruješ odličan uspeh i da se na vreme pripremiš za prijemni ispit, pošto je već godinama prilično velika konkurencija za upis na ovom fakultetu. :)

Sa druge strane, gimnazija ti daje dovoljno opšta znanja za bilo koji fakultet, ukoliko se u toku školovanja doneseš drugu odluku o tome čime bi volela da se baviš. Ipak, ako gimnazija ne odgovara tvojim interesovanjima, i procenjuješ da nije dobar izbor za tebe, onda je ne moraš uzeti u razmatranje. :). U slučaju da ostaneš pri želji da upišeš Elektrotehnički fakultet, svakako ćeš imati uslov da konkurišeš sa bilo kojom završenom četvorogodišnjom srednjom školom.