Pitanje savetnici

Da li je ekonomska škola dobar izbor srednje škole ako zelim da u budućnosti studiram na Elektrotehnickom fakultetu?

Da li je ekonomska škola dobar izbor srednje škole ako zelim da u budućnosti budem na Elektrotehnickom fakultetu? Pošto sam čula da je za tu školu potrebno određeno znanje iz matematike, a ona je jedan od glavnih predmeta upravo u ekonomskoj školi. I koji bi ekonomski smer najvise odgovarao?

772
pre 3 godine

Odgovor savetnice:

Istina je da se u ekonomskoj školi uči dosta matematike, i na neki način bi te pripremilo za matematičke predmete na Elektrotehničkom fakultetu. Ipak, ekonomija je dosta povezana sa društvenim naukama, tako da bi možda tokom školovanja imala malo više usmerenja i ka drugim predmetima. 

Razmisli i o drugim faktorima koji su ti važni za upis srednje škole. Razmisli o tome koja ti je škola blizu, i da li si možda čula određene pozitivne ili negativne komentare o školi od starijih đaka. Pored toga, možeš da uporediš spisak predmeta u jednoj i u drugoj školi, i da proceniš šta više odgovora tvojim znanjima koje si do sada stekla, ali i tvojim interesovanjima. 

Svakako imaš još najmanje četiri godine da razmisliš o upisu fakulteta. :). Ako ostaneš pri odluci za upis Elektrotehničkog fakulteta, svakako ćeš to moći da uradiš i sa ekonomskom i sa elektrotehničkom školom, naravno uz dobar uspeh tokom školovanja i na prijemnom ispitu.