Pitanje savetnici

Kako da dođem do zanimanja wildlife conservationist?

Zdravo, interesuje me da li u Srbiji postoji neki fakultet na kome je moguće studirati nešto vezano za očuvanje biodiverziteta ili divljeg sveta? Ne znam da li koristim pravi izraz, tako da ću napomenuti da se taj smer na engleskom zove wildlife conservation. To me interesuje jer imam želju da odem u inostranstvo, najverovatnije Kongo ili Indoneziju i radim na spasavanju gorila, orangutana, i slično.

762
pre 3 godine

Odgovor savetnice:

Odabrao si jedno vrlo interesantno zanimanje! :)

Prema podacima koje sam pronašla, i analizirajući potrebna znanja i veštine za ovo zanimanja kao i njemu srodna zanimanja, adekvatno obrazovanje možeš da dobiješ na studijama biologije. Na linkovima ovde i ovde, možeš pogledati koje su to veštine koje su potrebne da bi neko uspešno radio ovaj posao. :) 

Za vreme studija, važno je da radiš na svom usavršavanju kako bi stekao dovoljno i teorijskih i praktičnih znanja da bi se bavio ovim zanimanjem. Razmisli o stručnim praksama tokom letnjih perioda u inostranstvu, ili makar u zemljama gde je ovo zanimanje više prepoznato. Isto tako, verovatno će biti potrebno da završiš i master studije, pa možeš da istražiš da li postoje neki programi studija u drugim zemljama koji bi te bliže usmerili na ovu oblast. :)