Pitanje savetnici

Da li znate da li nakon završene Visoke medicinske škole mogu da nastavim stidije na nekom od fakulteta(npr.Farmaceutski/Medicinski)?

Da li znate da li nakon završene Visoke medicinske škole u Zemunu mogu da nastavim stidije na nekom od fakulteta(npr.Farmaceutski/Medicinski) bez polaganja ispita? Znate li da li mogu završiti odredjene specijalizacije na nekom od fakulteta, nakon završene Visoke škole?

1537
pre 3 godine

Odgovor savetnice:

S obzirom da su studije na Medicinskom i Farmaceutskom fakultetu integrisane akademske studije, a studije na Visokoj zdravstvenoj školi u Zemunu osnovne strukovne studije, postoji veća razlika između studija. Ako se odlučiš za neki od ova dva fakulteta, morala bi da počneš sa studijama od početka. To bi u praksi značilo da još nekoliko godina posvetiš studijama, ali verujem da imaš dovoljno predznanja i da bi lako savladala sve izazove. :)

Što se tiče specijalizacija na Medicinskom fakultetu, određene grane specijalizacije su moguće i za studente koji nisu završili Medicinski fakultet. U Pravilniku o specijalizacijama koje ćeš pronaći ovde, možeš da istražiš koje su ti oblasti dostupne i interesantne. :).