Pitanje savetnici

Studije medicine na engleskom jeziku

Dobar dan! Završila sam 2. razred gimnazije i posle srednje škole želim da upišem Medicinski fakultet u Novom Sadu, ali na engleskom jeziku, jer posle toga želim da se preselim negde u Britaniju, verovatno London, i da se upišem u residency programme za hirurgiju.San mi je da budem opšti hirurg. Da li je sve ovo što sam navela moguće ili moram da odustanem i sanjam o nečemu drugom? Help!! Srdačan pozdrav!

1503
pre 3 godine

Odgovor savetnice:

Čini mi se da smo već razmatrale ideju studija na engleskom jeziku. :). Ranije je taj smer na Medicinskom fakultetu u Novom Sadu bio namenjen isključivo stranim državljanima koji žele da završe studije u Srbiji. Međutim, prema konkursu za upis ove godine, situacija je nešto drugačija. Kandidatima koji su završili gimnaziju ili srednju školu medicinskog usmerenja je dozvoljeno da konkurišu za ovaj smer, ukoliko pre toga položiš test znanja engleskog jezika i uspešno položiš prijemni na engleskom jeziku. Više detalja o tome ćeš pronaći ovde. :)


S obzirom da imaš još vremena, kasnije kada počneš sa studijama možeš da istražiš koje su sve opcije za nastavak školovanja u inostranstvu, pošto je moguće da se procedure za apliciranje a i sami programi do tada promeniti.