Pitanje savetnici

Želeo bih da budem pripadnik FBI

Imam malo više pitanja, mene zanima sledeće... Želim da idem na fakultet u inostranstvu... Naročito bih želeo da radim kao pripadnik FBI. Koji fakultet upisati? Da li kao državljanin Srbije mogu i sta je potrebno.

913
pre 3 godine

Odgovor savetnice:

Drago mi je da si doneo odluku po pitanju studija. :)

Da li si razmatrao koje fakultete želiš da upišeš u inostranstvu, ili makar u kojoj oblasti? U prethodnim pitanjima si pomenuo poslove u oblasti kriminalistike, da li bi želeo da se time baviš u inostranstvu? Takođe, da li si razmislio o tome u kojoj državi bi želeo da studiraš? Treba da imaš u vidu da je procedura za prijave na studije razlikuje u zavisnosti od zakona određene države ali i pravila samih univerziteta. Pored toga, za studije u inostranstvu je neophodno jako dobro poznavanje engleskog jezika da bi mogao da pratiš nastavu, ali i u nekim slučajevima je važno da poznaješ i jezik države u kojoj studiraš. Na linku ovde ćeš pronaći detaljnije informacije o fakultetima i studijskim programima koji su dostupni za strane državljane. 

Da bi neko radio u FBI-u, potrebno je da bude američki državljanin, da poseduje najmanje 3 godine iskustva u radu, kao i da prođe sve testove fizičke i psihičke spremnosti. U ovom trenutku, ukoliko želiš da se pridružiš njihovim jedinicama, možeš da razmotriš koje su sve opcije da dobiješ njihovo državljanstvo. Pronašla sam portal gde možeš da se informišeš o tome koji je sve korake potrebno da preduzmeš da bi došao do toga, pa više detalja o tome možeš da pročitaš ovde