Pitanje savetnici

Htela sam da se raspitam kod vas u vezi mastera za fizioterapeute, zanima me i rad sa decom

Htela sam da se raspitam kod vas u vezi mastera za fizioterapeute. Naime završila sam medicinsku srednju školu- fizioterapeut i u NS osnovne studije medicinske rehabilitacije. Najviše me interesuje me rad sa decom. Htela sam da se raspitam kod Vas ako znate neke preporuke koji master bi mogla da pogledam? Da li postoji master program za razvoj dece, Kinezi terapija kod dece, ili terapija u prirodi (outdoor therapy)?

836
pre 3 godine

Odgovor savetnice:

Pre svega, bravo za dosadašnji uspeh! Drago mi je što si i odlučila da dodatno usavršavaš svoja znanja. :)

Što se tiče programa master studija, sem na Pedagoškom fakultetu i Učiteljskom fakultetu ne postoje programi koji usmeravaju isključivo na rad sa decom. Programi studija su najčešće koncipirani tako da studenti stiču opšta znanja, a tek kada počnu da rade se kroz praksu dodatno usavršavaju za rad sa decom ili odraslima. :)

S obzirom na tvoje prethodno usmerenje, možeš pogledati neke od sledećih programa:
Master studije na Fakultetu za specijalnu edukaciju i rehabilitaciju

Master studije na Visokoj školi socijalnog rada

Istražila sam i programe za outdoor terapiju (ili wilderness therapy) i takvi programi nažalost nisu još razvijeni kod nas. Međutim, pronašla sam program na master studijama na Medicinskom fakultetu koji ti možda mogao biti interesantan - Fizička aktivnost, zdravlje i terapija vežbanjem. Više o samom programu ćeš pronaći ovde