Savetnica

Upis na Elektronski fakultet

Pitanje:

Zdravo, trenutno pohadjam elektrotehničku školu i u mogućnosti sam da se prebacim u gimnaziju, društveno-jezički smer. Posle bilo koje skole planiram da upisem Elektronski fakultet, pa bih da pitam da li je moguće da upišem taj fakultet posle društveno-jezičkog smera?

Odgovor:

Pogledala sam uslove upisa na Elektronskom fakultetu, i koliko sam razumela, da bi neko stekao uslov za polaganje prijemnog, potrebno je samo da ima završenu srednju školu u četvorogodišnjem trajanju. Obzirom da su i elektrotehnička škola i gimnazija četvorogodišnje, moguć je upis na Elektronski fakultet posle obe škole.

Jedino me zanima, zašto razmišljaš o prebacivanju sa smera koji je poprilično sličan onome što bi želeo da studiraš na nešto potpuno drugačije kao što je društveno-jezički smer? U srednjoj elektrotehničkoj možeš steći vrlo korisna predznanja koja će ti olakšati studiranje na Elektronskom fakultetu. Takođe, posle IT smera u srednjoj školi je i mogućnost zaposlenja vrlo velika jer je to baš tražena struka danas kod nas i zanimanja u IT smeru su deficitarna. Čisto eto, savet da porazmisliš još malo :)

67
31.10.2019
EU flag Rad portala BOŠ Karijera podržava Evropska unija u okviru programa „Evropa za građane i građanke“.