Pitanje savetnici

Studije na Visokoj zdravstvenoj školi i oštećenje sluha

Već sam Vam pisala, vezano za upisivanje škole i daljeg obrazovanja, uz oštećenje sluha. Dvoumila sam se izmedju Više medicinske skole i Medicisnkog fakulteta. Želela sam da Vam javim da sam upisala Višu školu strukovnih studija, za

ginekološko-akušersku sestru, i to kao najbolji kandidat sa 99,36 bodova.. Hvala na Vašem savetu, nažalost nisam imala hrabrosti da se upustim u nešto novo, pogotovo u medicinu, koja je sama po sebi teška, pogotvo za mene sa ostecenjem sluha.. Ali naravno upisala sam Višu, sto je super takođe.. Pocinjem staž ove godine i to već u sredu, i zanima me Vaše mišljenje u jednoj stvari.. Imam potpisivanje ugovora u utorak, s obzirom da nisam imala nikakav lekarski pregled, ne znam da li bih trebalo da kazem načelnici ili glavnoj sestri odeljenja da imam oštećenje sluha? Ja bih volela da to ostavim za sebe i da se sama borim kao i do sada.. Ne zelim da me niko sažaljeva ili govori kako sam disfalifikovana, a jos gore da ne stažiram.. Ali se malo i bojim, ja kao jedna ginekološko-akušerska sestra, koja ima odgovornost za dva života, mamu i bebu, ponekad čak i tri, zaista imam neki strah.. Šta vi mislite?

684
pre 3 godine

Odgovor savetnice:

Pre svega, želim da ti čestitam na uspehu! Jako mi je drago da si uspela da upišeš Visoku školu, i to sa ovakvim uspehom. :). Bravo!

Verujem da ćeš se sasvim dobro snaći na studijama, i zbog predznanja koje si stekla tokom srednje škole i zbog posvećenosti i marljivosti koju poseduješ. Razumem da želiš da dokažeš koliko možeš, i da si se i do sada sama borila, ali isto tako verujem da tvoje kolege i profesori treba da znaju da imaš oštećenje sluha. I sama si prepoznala koliko je posao koji ćeš obavljati odgovoran, i stoga je važno da ljudi sa kojima radiš, znaju kako mogu da ti pomognu ukoliko ti to bude potrebno.

Čak i da bude onih koji smatraju da oštećenje sluha umanjuje tvoje sposobonosti, verujem da će biti mnogo više onih koji će videti tvoj potencijal i koji će ti biti podrška. :)