Pitanje savetnici

Medicinski fakultet ili Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja?

Gledao sam sajt Medicinskog fakulteta u Novom Sadu i video da postoje studije za strukovnog medicinskog radiologa a matematike u toku studija nema. Mada se dvoumim da upišem višu medicinsku školu ali jedna se nalazi u Ćupriji a druga škola u Beogradu, ali mi predstavlja problem to što su oba mesta veoma daleko. Uradio sam sve testove sa portala i otkrio šta me stvarno zanima a to je: Ili medicina ili Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja mada posao za profesora fizičkog vaspitanja ne bi bio loš posao pa me zanima kakav je i iz čega se sastoji prijemni za upis na Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja u Novom Sadu.

765
pre 3 godine

Odgovor savetnice:

Drago mi je da si pronašao smer koji odgovara tvojim interesovanjima i što si uradio i testove na našem portalu. :)

S obzirom da se i na Medicinskom fakultetu u Novom Sadu, kao i na Visokoj zdravstvenoj školi strukovnih studija u Beogradu, i na Akademiji vaspitačko-medicinskih strukovnih studija u Ćupriji radi istom trajanju studija i istim znanjima koje ćeš imati nakon studija, šta te motiviše za upis neke od ove dve ustanove koje su ti dalje? Na svim ovim ustanovima postoji smer za medicinskog radiologa, i iako postoje sitne razlike u programima studija, moći ćeš da obavljaš isto zanimanje. :)

Nakon Medicinskog fakulteta i Fakulteta za sport mogao bi da se baviš različitim zanimanjima koja sa sobom nose svoje specifičnosti. Razmisli o programima studija na ovim fakultetima, pokušaj da proceniš šta bi ti više išlo od ruke, i na kraju krajeva, u kom zanimanju sebe pre vidiš? Više o zanimanjima profesora fizičkog vaspitanja i medicinskog radiologa ćeš pronaći ovde i ovde, pa razmisli o tome koji posao bi ti doneo više benefita. :)

Prema informacijama koje sam pronašla, prijemni za Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja  se sastoji od 5 testova kojima se, kroz bodove, ocenjuju fizička spremnost, znanje i veštine kandidata. Testovi uključeni u prijemni ispit su:

  • trčanje na 800m za žene i 1500m za muškarce (12 bodova)
  • poligon sportskih igara – fudbal (12 bodova)
  • poligon sportskih igara – košarka (12 bodova)
  • poligon sportskih igara – rukomet (12 bodova)
  • poligon sportskih igara – odbojka (12 bodova)