Pitanje savetnici

Već neko vreme me interesuje stomatologija i prilično mi je zanimljiva, medjutim ja sada idem u Ekonomsku školu

Već neko vreme me interesuje stomatologija i prilično mi je zanimljiva, medjutim ja sada idem u Ekonomsku školu (završila sam 2. godinu) a posle nje ne mogu upisati stomatologiju. Razmišljam o prebacivanju u gimnaziju ili zubotehničku školu. Da li biste mogli da mi kažete nešto više o proceduri prebacivanja (ako je to uopšte sada moguće), da li bi mi se računalo kao da sam završila sve 4 godine neke druge škole? Na vašem sajtu sam pronašla samo da se polaže razlika predmeta, ali bi mi značilo da pronadjem nekog ko je imao iskustva sa polaganjem takvih ispita. Što se tiče uspeha u školi, tu nikad nisam imala problema, a na prijemnom sam imala poena za sve prethodno navedene škole.

700
pre 3 godine

Odgovor savetnice:

Drago mi je da si prepoznala svoja interesovanja i odabrala čime bi volela da se baviš. :)

Što se tiče postupka prebacivanja, taj postupak zavisi od škole do škole. Pre svega, na to utiče podudarnost predmeta, ali i koliko su popunjeni određeni profili. Najbolje bi bilo da kontaktiraš sekretara škole u koju želiš da se prebaciš i raspitaš se o postupku prebacivanja. 

Prema informacijama koje sam pronašla, ukoliko je prebacivanje moguće, podnosi se molba direktoru škole u koju želiš da se prebaciš, koju on/ona treba da odobri. Svakako, ono što ti ide u korist je to što si do sada ostvarila dobar uspeh tokom školovanja. :). 

Svakako, ukoliko ti bude odobreno prebacivanje, dobijaš diplomu srednje škole u koju si se prebacila, bez obzira što nisi sve četiri godine završila u toj školi. :)