Pitanje savetnici

Interesuje me da li postoji neka škola u kojoj se nalazi smer grafički dizajner

Pozdrav! Interesuje me da li postoji neka škola u kojoj se nalazi smer grafički dizajner a da se prijemni ne polaže ranije,već da se polaže kao za sve druge skole. Da li se i za smer grafički dizajner u školi u Beogradu polaže slikanje, crtanje, vajanje i da li neko ko dobro ne slika i crta bi mogao da prodje. Da li je potreban i fakultet za zaposlenje ili je dovoljna samo srednja škola za poziciju grafičkog dizajnera? Hvala unapred. Pozdrav.

1417
pre 3 godine

Odgovor savetnice:

Hajde prvo da odgovorim na tvoje drugo pitanje. :). Za posao grafičkog dizajnera, fakultet, odnosno Visoka škola nije nužan preduslov, ali je vrlo poželjan. :). Svojim budućim poslodavcima je važno da pokažeš svoje veštine i radove, i stoga je važno da što više vežbaš i da se usavršavaš kroz praksu. U tom smislu, ne mora biti presudno da li ćeš imati diplomu Visoke škole ilićeš se usavršavati kroz različite  kurseve za grafički dizajn. U praksi, to znači da možeš da možeš da završiš i srednju školu koja nije možda direktno povezana sa ovim poslom i da se kasnije dodatno edukuješ za poslove grafičkog dizajnera. :)

Što se tiče škola, možeš da istražiš i smerove u Grafičkoj školi na Novom Beogradu i da se raspitaš da li je se i za ovu školu traži dodatna procena veština kao u umetničkim školama. Što se tiče škole za dizajn, na uspeh na prijemnom ispitu utiče mnogo faktora. Ukoliko želiš da upišeš ovu školu, možeš da proveriš da li realizuju pripremnu nastavu koja može da ti pomogne da bolje spremiš prijemni ispit. :)