Pitanje savetnici

Zanima me da li i gde postoji mogućnost da upišem Visoku ili Višu školu, s obzirom da sam zaposlen i imam 31 godinu.

Poštovanje, zanima me da li i gde postoji mogućnost da upišem Visoku ili Višu školu, s obzirom da sam zaposlen, imam 31 god. i završio SSS tačnije 3. stepen, meh. termoenergetskih postrojenja. Idealno bi bilo Zaštita na radu ili Zaštita životne sredine pošto me je to oduvek privlačilo. Hvala.

1253
pre 3 godine

Odgovor savetnice:

Sjajno je što si odlučio da nastaviš svoje školovanje, verujem da si tokom godina jasno definisao svoja interesovanja i prepoznao u čemu bi želeo da se usavršavaš. :)

Prema informacijama koje sam pronašla, Visoka tehnička škola strukovnih studija u Novom Sadu realizuje programe koji tebe interesuju, kao i Beogradska politehnika

Što se tiče mogućnosti za upis, ne postoji starosna granica za upis ovih visokoškolskih ustanova. :) Takođe, prema konkursima za upis za ovu školsku godinu, uslov za upis je završena trogodišnja ili četvorogodišnja srednja škola. Više o tome ćeš pronaći na linkovima ovde i ovde. Uz ovo, možeš da istražiš i kakve su mogućnosti za usklađivanje radnih obaveza i studiranja, i da se raspitaš kod drugih studenata da li je neko od njih imao takvo iskustvo.