Pitanje savetnici

Zanima me medicina i želeo bih da upišem za fizioterapeuta posle poljoprivredne škole

Dobro veče imam još jednu nedoumicu kao što sam rekao zanima me medicina i želeo bih da upišem za fizioterapeuta posle poljoprivredne škole ali ne znam da li prvo da izvršimo prekvalifikaciju za fizioterapeuta da bih imao neku osnovu iz ove medicinske grane pa tek onda da upišem medicinski fakultet u Novom Sadu za diplomiranog fizioterapeuta. Hvala Vam na odgovoru.

720
pre 3 godine

Odgovor savetnice:

Prema informacijama koje sam pronašla, za smerove na Medicinskom fakultetu je potrebno da imaš završenu srednju medicinsku školu ili gimnaziju. Što u praksi znači da je potrebno da se prekvalifikuješ i dobiješ diplomu srednje medicinske škole. S obzirom da se postupak upisa u programe prekvalifikacije razlikuje od škole do škole, možeš da istražiš neku od medicinskih škola koje ti se čine odgovarajućim i da ih kontaktiraš kako bi dobio informacije iz prve ruke. 

Takođe, Medicinski fakultet u Novom Sadu ima programe osnovnih studija medicinske rehabilitacije kao i osnovnih studija zdravstvene nege. Da li si njih imao u vidu kada si napisao da želiš da budeš fizioterapeut? Smer koji je potpuno usmeren na ovo zanimanje na Visokoj zdravstvenoj školi u Zemunu kao i na Akademiji strukovnih studija u Ćupriji.