Pitanje savetnici

Da li mislite da je moguće spremati dva potpuno različita prijemna za umetničke fakultete u isto vreme?

Poštovani, treba mi savet. Da li mislite da je moguće spremati dva potpuno različita prijemna za umetničke fakultete u isto vreme. U mom slučaju za glumu na FDU i moderno odevanje da FPU. FDU mi je na prvom mestu, a zatim FPU. S obzirom da se na glumu prima jako malo ljudi i postoji velika šansa da ne upišem moram da imam neku alternativu, a većina mojih interesovanja je okrenuta ka umetnosti. Razmišljala sam i o istoriji umetnosti, ali nisam 100% sugurna koliko bi me to ustvari interesovalo, ali taj prijemni bih onda mogla da spremim uz glumu. Jer imam osećaj ako se budem spremala za dva umetnička neću ništa spremiti kako treba. (posebno što bih na pripreme i za jedan i za drugi prijemni morala da idem na dodatne časove u drugi grad). Imate li neki savet?

1178
pre 3 godine

Odgovor savetnice:

Drago mi je da si prepoznala svoja interesovanja i da razmišljaš o nekoliko opcija. :)

Činjenica je da se na umetničkim fakultetima upisuje jako mali broj studenata i da konkurencija može da bude velika. Ipak, to ne znači da ih je nemoguće upisati. :).

Razmisli o tome šta ti je sve potrebno da se pripremiš za prijemne ispite na ova dva fakulteta. Već si napisala da su ti potrebni dodatni časovi za pripremu, pa razmisli na koji način će biti potrebno da organizuješ svoje vreme. Isto tako, sem vremena i novca koji bi uložila u pohađanje dodatnih časova, imaj u vidu da ćeš morati da posvetiš i određeni trud da bi se unapredila svoje veštine i uspešno položila prijemni ispit. Sve ovo je izvodljivo uz dobru organizaciju vremena i posvećenost, samo je važno da budeš spremna da na vreme uložiš dosta vremena i truda. :)

Što se tiče istorije umetnosti, verujem da bi se i ona uklopila u tvoja interesovanja, iako je tu malo veći fokus na teorijskim znanjima. Ipak, sa zvanjem istoričara umetnosti bi mogla da se baviš različitim kreativnim poslovima - od rada u galerijama i muzejima do osmišljavanja kreativnih kampanja.