Savetnica

Pravni fakultet u Kragujevcu, smer Unutrašnji poslovi i bezbednost

Pitanje:

Poštovanje, odlučila sam da upišem Pravni fakultet u Kragujevcu, odsek unutrašnji poslovi i bezbednost, posle završetka osnovnih studija koju diplomu stičem? Kriminalista? Mendžer bezbednosti ili nešto drugo... Konkretno me zanima zanimanje kriminalistkinje, nisam u mogućnosti svakodnevnog pohadjanja nastave zbog zaposlenja iz tog razloga Policijska akademija nije moguća... Ako za zanimanje kriminaliste imate bolji predlog fakulteta volela bi da čujem... Unapred hvala.

Odgovor:

Bez obzira na smer koji završiš, ukoliko završiš Pravni fakultet, stičeš zvanje diplomirani pravnik. Smer koji tebe interesuje dodatno obučava za rad u oblasti bezbednosti, ali ono što je primarno su pravne nauke.

Više o zanimanju kriminaliste možeš pronaći ovde. Da bi neko postao kriminalista, potrebno je da završi Policijsku akademiju ili Fakultet Bezbednosti. Sem fakultetskog obrazovanja, potrebno je da pojedinci kontinuirano rade na svom stručnom usavršavanju, kako bi došli do ove pozicije, koja zahteva veliki broj znanja i veština.

578
10.01.2020
EU flag Rad portala BOŠ Karijera podržava Evropska unija u okviru programa „Evropa za građane i građanke“.