Pitanje savetnici

Gdje mogu da radim poslije završenog Fakulteta političkih nauka

Gdje mogu da radim poslije zavrsenog Fakultet političkih nauka (medjunarodni odnosi/politikologija), 3 godine osnovnih studija i sa master studijom i sa specijalističkim studijama? Hvala unaprijed!

855
pre 3 godine

Odgovor savetnice:

Nakon završenog Fakulteta političkih nauka možeš da radiš u različitim organizacijama i institucijama. To mogu biti nevladine organizacije, političke partije ili udruženja gde možeš da se baviš analizom političkih događaja i procesa. Takođe, možeš raditi kao politički analitičar ili kolumnista, ako su to poslovi koji su ti interesantni. Takođe, s obzirom da si se bavila i međunarodnim odnosima tokom studija, kvalifikovana si i za poslove u diplomatiji. 

Naravno, važnu ulogu u tvom budućem zaposlenju igra i tvoje prethodno iskustvo. :). Da li si se tokom studija imala priliku da se uključiš u neke prakse, volontiranja? Da li su to oblasti i poslovi kojima bi i nastavila da se baviš? Možeš da istražiš aktuelne oglase za posao u ovoj oblasti i da razmisliš o tome koliko se tvoje znanja i veštine uklapaju u određene zahteve poslodavaca. :)