Pitanje savetnici

Zanima me da li sa visokom medicinskom školom, smer strukovno medicinski radiolog, može biti doktor, ili mora neki poseban smer na fakultetu?

Zdravo! Zanima me da li sa visokom medicinskom školom, smer specijalista strukovno medicinski radiolog, može biti doktor, ili mora neki poseban smer na fakultetu. I da li možemo raditi kao medicinski tehničar a pritom davati ispite na visokoj školi. Pozdrav!

1599
pre 3 godine

Odgovor savetnice:

Da bi neko bio doktor, potrebno je da završi Medicinski fakultet. :). Takođe, nakon studija medicine, studenti mogu upisati specijalizaciju u oblasti radiologije nakon završenih osnovnih studija koje traju šest godina. 

Što se tiče tvog drugog pitanja, samo da proverim da li sam dobro razumela. :) Tebe interesuje da li postoji mogućnost da radiš kao medicinski tehničar nakon završene srednje škole i da istovremeno nastaviš školovanje na Visokoj medicinskoj školi? Ako je to bilo tvoje pitanje, postoji mogućnosti da studiraš dok radiš. :) Međutim, treba da imaš u vidu da je i za posao i za studije potrebno izdvojiti određeno vreme i uložiti energiju kako bi se ostvario uspeh. Tako da, ta opcija nije nemoguća samo zahteva jako dobru organizaciju vremena i resursa za to. :)