Pitanje savetnici

Planiram da posle srednje škole upišem Kriminalističko-policijsku akademiju, smer kriminalistika...

Imam jedno pitanje i nadam se da ćete moći da mi odgovorite. Planiram da posle srednje škole upišem Kriminalističko-policijsku akademiju, smer kriminalistika. Međutim, znam da postoje neki zdravstveni uslovi, u mom slučaju je problem astma. Dobila sam je u detinjstvu, ali nikada nisam i nemam probleme tokom svakodnevnog života. U suštini, nikada nije bilo ozbiljno. Zanima me da li će to predstavljati problem tokom upisa i da li ću uopšte moći da konkurišem? Hvala unapred.

792
pre 3 godine

Odgovor savetnice:

Drago mi je što si odabrala čime bi volela da se baviš nakon srednje škole. :)

Kao što već i znaš, potrebno je da kandidati koji konkurišu na Kriminalističko-policijski univerzitet prođu i lekarski pregled, da bi se videlo da li kandidati ispunjavaju sve preduslove da bi se bavili poslovima u ovoj oblasti. Vrlo je izvesno da će se uraditi procena i toga koliko tvoje zdravstveno stanje može da utiče na tvoj budući posao. Međutim, to ipak određuje lekar za svakog pojedinačnog kandidata i procena zavisi od njegovog stručnog mišljenja. 

Ukoliko nisi sigurna koliko će sve ovo uticati na tvoje studije na Kriminalističko-policijskom univerzitetu, možeš da razmotriš i neke "rezervne" opcije. To može biti Fakultet bezbednosti, ukoliko želiš da se baviš nekim srodnim zanimanjima, ili čak i drugi fakulteti koji mogu odgovarati tvojim potrebama i interesovanjima i koji u budućnosti mogu da te pripreme za posao kakav želiš. :)