Pitanje savetnici

Zanima me da li postoje fakulteti na koje mogu ići vanredno dok budem radila kao policajac

Pozdrav! Završila sam gimnaziju i prijavila sam se na obuku za policiju u Kamenici, nadam se da ću biti primljena. Zanima me da li postoje fakulteti na koje mogu ići vanredno dok budem radila kao policajac ili da li neki od privatnih fakulteta mogu da mi pomognu za bolji položaj nakon završene obuke u Kamenici. Nemam odredjeni fakultet koji želim, želja mi je da ne bude previše zahtevan da bih mogla da zavrsim dok radim kao policajac.

3023
pre 3 godine

Odgovor savetnice:

Pre svega, drago mi je da imaš želju za usavršavanjem i da već sada razmišljaš o koracima za napredovanje. :)

Treba da znaš da sada ne postoji razlika između vanrednih i redovnih studenata na fakultetima, već su svi studenti upisuju kao redovni, a mogu imati status samofinansirajućeg ili budžetskog studenta. Takođe, redovno prisustvo na predavanjima i na vežbama je uglavnom obavezno na većini državnih fakulteta, što treba da imaš u vidu kada budeš birala fakultet koji želiš da studiraš. 

Razumem da će ti važan faktor pri izboru biti mogućnost uklapanja studija sa radnim obavezama, ali ipak razmisli koja je to oblast koju bi volela da izučavaš na fakultetu. Pored toga, razmisli i o tome koji fakultet, ili smer na fakultetu može najbolje da unapredi tvoj rad u policiji, i šta je tebi interesantno da učiš. 

Možeš da razmotriš nekoliko opcija i da istražiš našu bazu fakulteta i visokih škola koju ćeš pronaći ovde, pa da zajedno prodiskutujemo o nekoliko opcija. :)