Pitanje savetnici

Završio sam Gimnaziju u Leskovcu i planiram postati pripadnik BIA

Pozdrav,završio sam Gimnaziju u Leskovcu i planiram postati pripadnik BIA ,da li znate koji fakulteti su pozeljni za rad u agenciji? Imam još jedno pitanje a to je da li ću u skorijoj budućnosti posle završetka fakulteta dobiti posao u agenciji. Hvala unapred!

1487
pre 3 godine

Odgovor savetnice:

Obrazovna ustanova koja priprema za rad u Bezbednosno-informativnoj agenciji je Akademija za nacionalnu bezbednost. Više informacija o upisu kao i studijama ćeš pronaći na linku OVDE

Na drugi deo tvog pitanja je malo teže odgovoriti. :). Prema Zakonu o bezbednosno-informativnoj agenciji (koji možeš pronaći ovde), odluku o zapošljavanju kandidata donosi direktor. Na odluku da li će se neko zaposliti brzo ili ne, utiču i faktori poput trenutne potrebe za zapošljavanjem novih kadrova ali i kompetencija kandidata za obavljanje radnih zadataka. 

Svakako, važno je da tvoj fokus bude na onim faktorima na koje možeš da utičeš, kao što je odabir adekvatnog obrazovanja, proaktivnost i ulaganje truda u razvoj znanja i veština za bavljenje poslom u oblasti bezbednosti. :)