Pitanje savetnici

Zanima me kada bi se odlučio da studiram integrisane akademske studije na medicinskom fakultetu u Novom Sadu da li bi morao da se prekvalifikujem?

Završavam srednju poljoprivrednu školu, i zanima me kada bi se odlučio da studiram integrisane akademske studije na medicinskom fakultetu u Novom sadu za doktora medicine da li bi morao da pristupim procesu prekvalifikacije medicinskog usmerenja da bih mogao da upišem studije za doktora medicine ili bi samo polagao ispit iz biologije i hemije bez obaveze da se prekvalifikujem?

584
pre 3 godine

Odgovor savetnice:

Potpuno je razumljivo da imaš brojna pitanja, i mnogi tvoji vršnjaci se suočavaju sa istim izazovom kada završavaju srednju školu i odlučuju u kom pravcu će se dalje usmeravati. 

Uslov za upis na integrisane akademske studije medicine je završena gimnazija ili četvorogodišnja srednja škola medicinskog usmerenja i uspešno položen prijemni ispit iz biologije i hemije. Više o tome možeš da pronađeš ovde. 

Na sajtu Medicinskog fakulteta možeš da istražiš koji sve smerovi zahtevaju da kandidati imaju završenu gimnaziju ili medicinsku školu, a za koje smerove je jedini uslov položen prijemni ispit.