Pitanje savetnici

Sa defektologije pređoh na novinarstvo

Sa defektologije pređoh na novinarstvo... :) Raspitala sam se oko FPN-a u Beogradu i novinarskog smera preko devojke koja već studira tamo. Potvrdila je moju pretpostavku da je tu zastupljeno više političkih ili politikoloških predmeta nego predmeta koji su vezani za novinarstvo, koji se pojavljuju tek na trećoj godini. Devojka me je uputila na fakultet u Novom Sadu. Međutim, ništa nisam uspela da nađem na njihovom sajtu. Da li bi mogli da mi pomognete i navedete mi neki od predmeta, ili da me uvede u funkcionisanje samog fakulteta? I pored toga, da li postoji neki fakultet u Nišu koji ima smer novinarstva, žurnalistike ili bilo čega sličnog?

598
pre 3 godine

Odgovor savetnice:

Pre svega, drago mi je da si prepoznala šta te zaista interesuje, i vrlo je pohvalno što si se i raspitala kod studenata koji imaju lično iskustvo studija novinarstva. :)

Na linku ovde možeš da pogledaš više detalja o predmetima koji se proučavaju na smeru Žurnalistika na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu. Takođe, na ovom linku možeš da vidiš kako izgleda struktura programa, i koji predmeti su obavezi, a koje možeš da izabereš u skladu sa svojim interesovanjima. :)

Što se tiče Univerziteta u Nišu, na Filozofskom fakultetu takođe postoji departman za Novinarstvo. Program na ovom fakultetu ima takođe dosta predmeta koji su više usmereni na novinarsku praksu, tako da možeš da pogledaš spisak predmeta (na linku ovde) i da uporediš sa  programima novinarstva/ žurnalistike na drugim fakultetima. :)