Pitanje savetnici

Možete li mi reći nešto više o smeru scenske arhitekture na FTN-u, konkretno u Novom Sadu?

Možete li mi reći nešto više o smeru scenske arhitekture na FTN-u, konkretno u Novom Sadu? Kakav je prijemni i koje mogućnosti se pružaju studentima nakon što završe ove studije? Hvala unapred

931
pre 3 godine

Odgovor savetnice:

Smer scenska arhitektura, tehnika i dizajn predstavlja interdisciplinarni smer, koji povezuje oblast urbanizma i dizajn. 

Prijemni ispit se sastoji od testa opšte informisanosti i razgovora sa komisijom. Više detalja o prijemnom kao i o literaturi ćeš pronaći na linku ovde. :)

Što se tiče mogućnosti zaposlenja, prema informacijama koje sam pronašla, diplomci nakon ovog smera u najvećoj meri pronalaze posao u oblasti kulture, tačnije u institucijama i organizacijama koje se bave kulturom, kao i u pozorištima. S obzirom da se primenjuje interdisciplinarni pristup, verujem da možeš da stekneš široka znanja u ovoj oblasti koja su primenljiva na različitim radnim pozicijama. Takođe, imaš mogućnost da kontaktiraš studente koji su sada na studijama na ovom smeru i da se raspitaš o tome kakve mogućnosti imaju i za poslove, ali i za prakse i za dodatna stručna usavršavanja. :). Oni mogu da podele sa tobom informacije iz prve ruke, i mogu da ti daju i važne savete kada je reč o pripremi prijemnog ispita.