Pitanje savetnici

Jako me zanima posao medicinske sestre anestetičara

Zdravo, jako me zanima posao medicinske sestre anestetičara, trenutno sam na studijama za  Strukovnu medicinsku sestru-babicu, ali imam završenu srednju medicinsku skolu opšteg smera. Za babicu sam upisala jer mi je to bila najdraza praksa ali pored toga zelim  da završim i za anestetičara jer mi se to oduvek svidjalo, pomoglo bi mi kada bi mi rekli neke opcije. Posto na mojoj Višoj još specijalizacija nije odobrena... 

2180
pre 3 godine

Odgovor savetnice:

Programi za anestetičara do sada, nažalost nisu toliko prepoznati na visokim školama i fakultetima, i u ovom trenutku ih zaista ima jako malo. Prema informacijama koje sam pronašla, specijalističke studije u oblasti anestezije i reanimacije postoje u tvojoj visokoj školi, i program je akreditovan, što znači da je ispunio zakonske obaveze i standarde. 

Ako želiš da razmotriš i druge opcije, specijalističke strukovne studije postoje i na Medicinskom fakultetu, i tamo postoji program za medicinsku sestru - specijalistu, međutim, nisam pronašla informaciju da li postoje posebni moduli u okviru tog programa. 

Takođe, postoji mogućnost i specijalizacije za peti stepen stručne spreme (ukoliko završiš Visoku školu, imala bi šesti stepen stučne spreme), na Akademiji Oxford, koja takođe nudi ovaj program. Više detalja možeš da pročitaš na linku ovde.