Pitanje savetnici

Koja srednja škola je potrebna za Fakultet dramske umetnosti?

Koja srednja škola je potrebna za Fakultet dramske umetnosti(ili Fakultet savremne umetnosti)? I ako možete da mi kažete nešto o tom fakultetu. Hvala unapred.

3579
pre 2 godine

Odgovor savetnice:

U ovom trenutku, za upis Fakulteta dramskih umetnosti je potrebno da kandidati imaju završenu srednju školu u četvorogodišnjem trajanju i položen prijemni ispit, koji se razlikuje za svaku studentsku grupu. U nekim slučajevima, kandidati mogu konkurisati za upis i pre završetka srednje škole, ukoliko polože dodatne ispite. Spisak studijskih programa možeš da pogledaš na linku ovde

Fakultet savremenih umetnosti je privatna institucija čiji je osnivač ITS – Visoka škola strukovnih studija za IT. Njihove programe možeš pogledati na linku ovde. Kao i za Fakultet dramskih umetnosti, potrebno je da kandidati imaju završeno srednje obrazovanje u četvorogodišnjem trajanju. Takođe, i sadržaj prijemnog ispita se razlikuje od programa do programa. 

Da li si možda razmislila o tome koji program ili oblast te posebno interesuje i kojim bi zanimanjem želela da se baviš? Ako jesi, možemo zajedno da razmotrimo različite opcije. :)