Pitanje savetnici

Da li posle Fakulteta bezbednosti mogu da radim u Bezbednosno informativnoj agenciji?

Zdravo, jako volim forenziku i policiju, i planirala sam da upišem Kriminalističko policijsku akademiju ali pošto nemam državljanstvo ne mogu konkurisati... pa me zanima gde drugo mogu da radim. Da li se po završetku fakulteta Bezbednosti mogu zaposliti u Bia agenciji ili šta mogu raditi i gde ?

755
pre 2 godine

Odgovor savetnice:

Ukoliko si razmišljala o mogućnosti da se zaposliš u Bezbednosno - informativnoj agenciji, potrebno je da završiš Nacionalnu akademiju za bezbednost. Takođe, jedan uslova je državljanstvo Republike Srbije. Više o uslovima konkursa možeš pogledati ovde. 

Sa druge strane, nakon Fakulteta bezbednosti možeš da se zaposliš u privatnim i državnim institucijama, kao i u nevladinom sektoru koji se bavi pitanjima bezbednosti. Tokom fakulteta ćeš imati priliku da se više i bolje upoznaš sa institucijama koje zapošljavaju diplomce sa ovog fakulteta, pa ćeš vremenom i prepoznati koja opcija tebi najviše odgovara. :). Nakon fakulteta bi stekla zvanje menadžera bezbednosti, a više o tome šta oni rade i u kojim institucijama možeš pronaći na linku ovde. :)