Pitanje savetnici

Medicinski fakultet u Novom Sadu i Visoka zdravstvena škola u Beogradu

Poštovani, imam pitanje vezano za moju sestru. Dvoumi se između Medicinskog fakulteta u Novom Sadu na smeru zdravstvena nega koji traje četiri godine (osnovne akademske studije, 4 godine) i Više Zdravstvene u Zemunu na smeru strukovna medicinska sestra (osnovne strukovne studije, 3 godine). Zanima je da li su ta dva poziva ista samo što je fakultet duži godinu dana odnosno da li će obavljati iste posle tipa glavna medicinska sestra itd...

2196
pre 2 godine

Odgovor savetnice:

Prema informacijama koje sam pronašla, za obavljanje posla glavne medicinske sestre potrebno je da kandidati imaju završene osnovne akademske studije ili osnovne strukovne studije, položen stručni ispit i licencu. 

Na linku ovde, možeš da pogledaš kako izgledaju uslovi za obavljanje poslova u oblasti zdravlja. Ipak, važno je da znaš da će svaka medicinska ustanova konkurse prilagođavati sopstevnim potrebama - na primer, u nekim situacijama će se tražiti najmanje četrvrti stepen stručne spreme (završena srednja škola), dok će se negde zahtevati šesti stepen. 

Nadam se da su ove informacije bile korisne, a ako imaš dodatnih dilema, slobodno nam piši. :)