Pitanje savetnici

Fakulteti nakon srednje škole ?

Poštovana, Interesuje me koji se sve fakulteti mogu upisati nakon završene srednje Prehrambrene škole smer tehničar za digitalni dizajn internet oblikovanje. Srednju sam upisala ove godine,al nisam sigurna dal je to pravi izbor.

898
pre 2 godine

Odgovor savetnice:

S obzirom da je reč o tehničko- tehnološkom usmerenju, ovaj smer će te verovatno najbolje pripremiti za fakultete iz iste ili srodne oblasti. Ipak, imajući u vidu da se radi o četvorogodišnjem smeru, u ovom trenutku je moguće da nastaviš na većini fakulteta ili visokih škola, čak i na onim koji možda nisu direktno povezani sa tehničko-tehnološkim naukama. (npr. društveni fakulteti). Jedan od izuzetaka je Medicinski fakultet, za koji je preduslov završena gimnazija ili srednja škola medicinskog usmerenja. 

Da li postoji nešto konkretno u izboru srednje škole što ti se sada čini izazovnim, i što čini da sumnjaš u to da li je odluka bila dobra? Takođe, da li već sada imaš neke ideje čime bi volela da se baviš ili u kom pravcu želiš da ide tvoje obrazovanje? Na linku ovde, možeš da pronađeš testove veština, interesovanja i osobina, koji mogu da ti budu vrlo značajni ukoliko su ti potrebne neke dodatne informacije čime sve možeš da se baviš. :). Takođe, možeš da istražiš i našu bazu zanimanja i da pokušaš da pronađeš nešto što odgovara tvojim željama i interesovanjima. :).