Pitanje savetnici

Prebacivanje u drugu srednju školu

Dobar dan, zavrsila sam osmi razred i popunila listu želja. Upala sam u prvu želju , medjutim to nije ono što sam ja želela. Završila sam osnovnu baletsku školu vanredno. Nisam izašla na prijemni za srednju baletsku školu, nisam o tome razmišljala na vreme i roditelji su me ubedjivali da ne želim time da se bavim. Zanima me da li je ikako moguće prebacivanje u baletsku školu kao što je moguće u druge srednje škole? Pozdrav.

894
pre 2 godine

Odgovor savetnice:

Žao mi je što čujem da upis srednje škole nije u skladu sa onim što si želela. Hajde da pokušamo zajedno da razmotrimo neke opcije. 

Da li u ovom trenutku misliš da srednja škola koju si upisala na bilo koji način može da bude u skladu sa tvojim interesovanjima? Da li postoji makar nešto što misliš da bi moglo da ti bude korisno, ili u najmanju ruku, interesantno?

Prema aktuelnom zakonodavstvu, za upis u baletske škole, polaže se poseban prijemni ispit. S tim u vezi, nisam sigurna da je moguće upisati školu bez polaganja prijemnog ispita u regularnom roku. Ipak, to ne znači da ne možeš da pokušaš sledeće godine, ukoliko smatraš da je srednja baletska škola pravi izbor za tebe. :). 

Iz tvog pitanja nisam razumela da li samo želiš da se prebaciš u baletsku školu, ili razmatraš i još neke opcije. Svakako, ukoliko razmišljaš o prebacivanju, bilo bi dobro da imaš u vidu neku konkretnu opciju, tj školu, koju možeš direktno da kontaktiraš i da se raspitaš o mogućnostima za prebacivanje.