Pitanje savetnici

Završavam farmaceutski fakultet i vreme je da razmišljam o tome šta posle...

Zdravo! Završavam farmaceutski fakultet i vreme je da razmišljam o tome šta posle, a problem je što mi ništa ne zvuči primamljivo. Uvek sam volela strane jezike i želja mi je da naučim što više (učila sam engleski i francuski, trenutno idem na kurs B1 nemačkog). Bilo bi lepo kad bih uklopila lepo i korisno, pa sam htela da Vas pitam da li znate za neki posao diplomiranog farmaceuta, a da uključuje i strane jezike? Hvala!

659
pre 2 godine

Odgovor savetnice:

Sjajno je što razmišljaš o daljim koracima i radiš na svom usavršavanju! :)

Diplomirani farmaceuti mogu iskoristiti svoje poznavanje stranih jezika na različite načine - od prednosti koje mogu imati ukoliko konkurišu za neku međunarodnu farmaceutsku kompaniju, mogućnost saradnje sa stručnjacima iz drugih zemalja, kao i objavljivanje radova na stranim jezicima. 

Takođe, poznavanje stranih jezika ti može biti veoma korisno i za obavljanje drugih poslova u okviru farmacije - npr. ukoliko se odlučiš za marketing u farmaciji. :)

Ovo su samo neki od predloga, a svakako te ohrabrujem da istražiš ponude na našem, ali i međunarodnom tržištu rada, s obzirom da poseduješ vrlo korisne i vredne veštine za koje verujem da će biti vrlo cenjenje. 

Nadam se da sam ti malo pomogla, a ako imaš dodatnih dilema, slobodno nam piši. :)