Pitanje savetnici

Upis mastera na drugom studijskom programu

Završna sam godina Fakulteta tehničkih nauka na osnovnim akademskim studijama na mašinstvu . Smatram da sam stekao dovoljno znanja i veština iz ove oblasti , sada želim da steknem znanje naučnih oblasti koje su delimično povezane sa mašinstvom. Naime imam veliku želju da upišem master studije na drugom studijskom programu "Elektrotehničko i računarsko inženjerstvo " na istom fakultetu . Zanima me da li je to moguće i da li postoje specijalni uslovi koje treba da ispunim da bih se upisao na master na drugom studijskom programu ?

506
pre 2 godine

Odgovor savetnice:

Prema informacijama koje sam pronašla, nazivi programa koji su akreditovani od prethodne školske godine su se promenili, tako da sada smer Elektrotehničko i računarsko inženjerstvo više nije aktuelan pod tim nazivom. 

Svakako, postoji opcija da upišeš program master studija koji nije isti kao program osnovnih studija. Prilikom apliciranja na master studije, formiraće se komisija koja vrednuje komplementarnost programa osnovnih studija sa programom mastera koji želiš da upišeš. Ukoliko su programi u dovoljnoj meri komplementarni, tvoja prijava će se smatrati validnom. Takođe, na linku ovde, možeš da pogledaš kako je to izgledalo ove školske godine, a svakako bi bilo dobro da se raspitaš direktno u studentskoj službi oko celokupnog postupka prijave.