Pitanje savetnici

Idem u trogodišnju školu, zanima me da li bih mogla posle treće godine da završim 4 stepen

Dobar dan, idem u trogodišnju školu (smer frizer) zanima me da li bih ja mogla posle treće godine da završim 4 stepen i da kasnije upišem fakultet i radim ono što zaista želim, zanima me sve o tome, jer na internetu nista detaljno ne piše. 

575
pre 2 godine

Odgovor savetnice:

Moguće je da završiš četvrti stepen i da na taj način ostvariš uslov za upis na fakultet. :)

Da li si razmišljala o tome u kom pravcu bi dalje razvijala svoja znanja i veštine? Ako jesi, onda bi bilo dobro da definišeš i u kojoj školi bi završila četvrti stepen. To je moguće i u srednjim državnim ali i privatnim školama, tako će biti potrebno da istražiš koje su to mogućnosti koje su tebi dostupne. Kada pronađeš nekoliko opcija, biće neophodno i da njih lično kontaktiraš u vezi procedure za upis, kao i dinamike pohađanja nastave i ispita, s obzirom da se to razlikuje u svakoj školi. 

Kada položiš sve potrebne ispite, dobićeš diplomu koja se računa kao regularna i validna za upis na osnovne studije. 

Takođe, važno je i da znaš da neke visoke škole koje realizuju programe trogodišnjih studija, odnosno osnovnih strukovnih studija, upisuju i kandidate sa završenim trogodišnjim smerovima, i oni nemaju nikakvih barijera pri upisu, tako da ukoliko ti se nešto učini interesantnim, možemo i zajedno da razmotrimo neke opcije. :)