Pitanje savetnici

Učiteljski fakultet i test opšte informisanosti

Poštovani , želim da upišem Učiteljski fakultet. Interesuje me koji je najadekvatniji način za spremanje opšte kulture?

721
pre 2 godine

Odgovor savetnice:

Kao što verovatno i znaš, ne postoji univerzalan način spremanja ovog testa :). Ipak, postoje neke stvari koje mogu olakšati pripremi i pomoći ti da ostvariš što bolji uspeh. Za početak, to je prolaženje primera testova opšte informisanosti koji su dostupni. Mnogi fakulteti, čak i privatni, na prijemnom ispitu traže ovog testa, i slobodno pretraži njihove primere testove. Takođe, ukoliko si u mogućnosti, možeš nabaviti skriptu za ovaj test koja ima preko 500 pitanja, i nju možeš nabaviti u skriptarnici Filozofskog fakulteta

Druga stvar je praćenje aktuelnosti i vesti. To znači da bi bilo dobro da budeš u toku sa političkim, kulturnim i društvenim dešavanjima u proteklih nekoliko godina. Iako to sada možda deluje previše, zaista nije neizvodljivo, već samo traži da recimo redovno pratiš vesti, i istražuješ dodatno na internetu stvari koje si prvi put čula, i koje ti nisu poznate. 

Treća preporuka studenata koji su polagali ovaj test je praćenje kvizova (televizijskih, ili onih u kojima možeš da učestvuješ online, recimo Slagalica koju možeš da igraš i preko interneta), kao i rešavanje ukrštenih reči.