Pitanje savetnici

Pitanje u vezi studija uz rad

Pozdrav. Trebaju mi neki saveti oko studija zaštite životne sredine na Akademiji strukovnih studija. Otežavajuća okolnost mi je to što sam srednju školu završio pre nekih 7-8 godina, pa sam skoro svo gradivo iz matematike i fizike zaboravio, davno je bilo. Olakšavajuća okolnost će mi biti što bih studirao uz rad, već sam zaposlen, pa postoji prilagođeno gradivo i predavanja subotama. Tako da se brinem kako ću se snaći.

409
pre 2 godine

Odgovor savetnice:

Super je što si odlučio da nastaviš svoje školovanje!

Verujem da imaš dileme kako ćeš se snaći, s obzirom da si već duže u sistemu rada, ali to može i tvoja prednost u odnose na mlađe kolege. Iako ti se sada čini da si zaboravio gradivo, verujem da ono što si naučio tokom rada može u velikoj meri da ti olakša učenje, s obzirom da ćeš lakše povezati teoriju i praksu.

Takođe, s obzirom i na veće životno iskustvo koje imaš u odnosu na tvoje buduće mlađe kolege, verujem da će ti biti lakše da se adaptiraš u različitim situacijama.

Takođe, treba da imaš u vidu da na studijama svi kreću ispočetka i sa različitim nivoima predznanja. Upoznaćeš kolege koje možda sada imaju više predznanja u nekoj oblasti, ali i one koje će možda tražiti tvoju podršku za određene sadržaje. Studije su i kreirane tako da se počne od osnova koje svako može da savlada i dalje unapređuje. I sam si naveo nekoliko olakšavajućih okolnosti koje ćeš imati, a svakako ćeš i tokom studija imati dodatne mere podrške od strane kolega, ali i profesora i asistenata koji će biti tu da ti pomognu oko svih nedoumica.