Pitanje savetnici

Koji sve fakulteti mogu posle ekonomske?

Zanima me koji sve fakulteti mogu posle ekonomske škole a da to nije u mojoj struci. I da li ako ne mogu da upišem medicinski fakultet mogu fakultet medicinskih nauka?

455
pre 1 godinu

Odgovor savetnice:

Uglavnom ne postoje specifični uslovi od kojih zavisi upis na fakultete, sem završene četvorogodišnje srednje škole. Međutim, za upis na medicinski fakultet je potrebna zavrešena srednja medicinska skola, gimnazija ili srednja veterinarska skola. Ali nemoj gubiti nadu!

Ukoliko je medicinski fakultet tvoje jedina želja, postoji mogućnost prekvalifikacije. Kako svaka medicinska škola ima drugačiji način rada, najbolje je da kontaktiraš najbližu medicinsku školu kako bi saznala uslove i način realizovanja prekvalifikacije.

Ukoliko si otvorena i za druge mogućnosti, na našem sajtu možeš pronaći sve fakultete u našoj državi, među kojima možeš naći onaj koji te najviše zanima: https://karijera.bos.rs/obrazovanje/drzavni_fakulteti

Međutim, ako si u situaciji da nisi sigurna šta te tačno zanima, na našem sajtu takođe možeš odraditi test veština, sposobnosti i interesovanja koji ti može pomoći da odlučiš koji fakultet želiš upisati: https://karijera.bos.rs/testovi