Pitanje savetnici

U dilemi sam oko studija na Univerzitetu Metropolitan

Dobar dan, u dilemi sam za šta da se odlučim da li za strukovnih poslovnu ili akademsku poslovnu na Univerzitetu Metropolitan.Imam mogućnost zaposlenja u jednoj firmi po završetku ali tamo se plate dobijaju prema stručnoj spremi zanima me takodje da li ako posle strukovne upisem specijalističke mogu da imam istu platu kao i sa završenom akademskim školovanjem?

448
pre 1 godinu

Odgovor savetnice:

Drago mi je što razmatraš dalje opcije usavršavanja i što imaš mogućnost da se nakon studija zaposliš u struci.

Prema informacijama koje smo našli, na Metropolitan Univerzitetu postoje samo osnovne i master akademske studije. Ono što oni nude jesu sledeći fakulteti: 1) Fakultet informacionih tehnologija; 2) Fakultet za menadžment; 3) Fakultet digitalnih umestnosti. Ono što je najbliže tvojim potrebama jeste Fakultet za menadžment. U okviru tog fakulteta postoje dva smera: prvi je digitalni biznis i marketing, dok je drugi inženjerski i operacioni menadžment i oba traju osam semestra, odnosno četiri godine. 

Međutim, ukoliko su strukovne studije tvoja jedina želja, na našem sajtu postoji lista državnih i privatnih visokih škola među kojima možeš naći onu koja odgovara tvojim potrebama i interesovanjima. Link za pristup listi visokih škola u našoj zemčlji možeš pronaći ovde

Što se tiče plate u državnim institucijama, više o tome možeš pročitati u Zakonu o sistemu plata zaposleniih u javnom sektoru. dok plate u privatnom sektoru zavise od poslodavca. 

Nadam se da su ti ove informacije bile korisne i ukoliko imaš još nekih nedoumica slobodno piši!