Pitanje savetnici

Problem s odabirom fakulteta

Idem u 4.razred ekonomske škole i ne znam koji fakultet da upišem. Upisala bih ekonomski, ali nisam sigurna da li je to dobar izbor za mene, iako mi dobro idu stručni predmeti. Interesuje me i psihologija, ali čula sam da je jako teško i da se na tom smeru uči više sociologija. U svakom slučaju, plašim se da ću pogrešiti i odabrati pogrešan fakultet.

411
pre 1 godinu

Odgovor savetnice:

Drago mi je da čujem da se tvoja interesovanja šire. :)

Pre svega, po završetku ekonomskog fakulteta postoji širok spektar zanimanja kojima bi mogla da se baviš. Tu su računovodstvena zanimanja, marketinška kao i upravljačka zanimanja… Pošto ti stručni predmeti idu od ruke, verujem da bi se dobro snašla u iskustvu studiranja na ovom fakultetu i da bi dodatno usavršila svoje veštine koje bi mogla kasnije u životu dobro da iskoristiš.

Što se tiče psihologije, imam za tebe jednu ohrabrujuću vest: ukoliko psihologija bude bila tvoj izbor, na prve dve godine će te sačekati dosta statistike, što spada u stručne predmete koji ti, kako kažeš, idu od ruke. Druge dve godine studija su više ispunjene predmetima vezanim za psihologiju, koji tebe interesuju. 

Na sledećem linku se nalazi program studija psihologije: https://www.f.bg.ac.rs/psihologija/program_studija.php?god=5&nivo=0. Ukoliko ti se svidi, to može biti dobar izbor za tebe.

Elem, ukoliko je stepen tvoje nedosumice visok, pokušaj da odradiš test interesovanja, veština i sposobnosti na našem sajtu: https://karijera.bos.rs/testovi. Možda ti oni pomognu u odluci.