Pitanje savetnici

Fakultet posle Visoke skole

Trenutno sam treća i završna godina na Akademiji strukovnih studija na smeru ekonomski turizam. To nije posao kojim želim da se bavim. Trenutno postoje razmišljanja da upišem KPU. Videla sam na njihovom sajtu da postoji mogućnost i osnovnih i akademskih studija. Da li je to u praksi moguće, upisati KPU posle moje Visoke skole?

388
pre 1 godinu

Odgovor savetnice:

Ukoliko Akademija strukovnih studija nije zadovoljila tvoja očekivanja, mogućnost studiranja na nekoj drugoj Visokoj školi ili fakultetu postoji.

Uslovi upisa na Kriminalističko – policijskom univerzitetu se razlikuju u zavisnosti od smera za koji si zainteresovana. Ovde možeš pronaći sve informacije o opštim i posebnim uslovima upisa na sve smerove Kriminalističko – policijskog univerziteta, broju studenata koji upisuju prvu akademsku godinu i informacije o prijemnom ispitu. Svakako, za koji god smer da se odlučiš, sa studijama bi počela iz početka. 

Bilo bi lepo da odradiš i testove osobina, veština i sposobnosti, možda ti oni budu od pomoći da otkriješ nešto više o sebi i prepoznaš svoja interesovanja i sposobnosti.

Kada budeš odradila testove, možeš baciti pogled na našu bazu zanimanja u kojoj možeš saznati puno toga o opisu različitih poslova i kvalifikacija koje su potrebne da bi se njime bavila, te možda pronađeš i dodatne opcije za dalji karijerni razvoj.